Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα η συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Ελληνικό

Η αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία δεν εγκρίνεται η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development, που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ θα συζητηθεί σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σήμερα η συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Ελληνικό
Συζητείται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση ανάκλησης κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία δεν εγκρίνεται η σύμβαση παραχώρησης στην εταιρία Lamda Development του ομίλου Λάτση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Την αίτηση ανάκλησης έχει υποβάλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναμένεται να υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατόν για μία επένδυση άνω των 5 δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων στον διαγωνισμό.

Η απόφαση που είχε εκδώσει κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε πλημμέλειες και παρατυπίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη ο διαγωνισμός.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο έκρινε ότι οι όροι της δήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ περιόρισαν τη συμμετοχή στη διαδικασία μόνο σε οικονομικούς φορείς και ενώσεις ή κοινοπραξίες, αποκλείοντας όμως τα φυσικά πρόσωπα σε οποιαδήποτε μορφή τους.

Επίσης, το κλιμάκιο έκρινε ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού τροποποιήθηκαν ουσιωδώς δύο όροι με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υποβολή νέων προσφορών από επενδυτές που είχαν ήδη αποκλειστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v