Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με τρόικα

Στην ατζέντα της συνάντησης στο Μαξίμου, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά και η προετοιμασία της αποστολής στην Ουάσινγκτον, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, όπου και αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του χρέους.

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με τρόικα

"Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Οι συζητήσεις κυλάνε ομαλά, δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά και δεν έχουν κολλήσει". Αυτό τόνισε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε το πρώτο μέρος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και την στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία ξεκινάει αύριο.

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα του χρέους, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Ερωτηθείς, εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ. "Ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας, ακριβώς για το ταξίδι αυτό", υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης. 

Σημειώνεται ότι την Κυριακή θα υπάρξει συνάντηση του υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχει τόσο το στέλεχος της Τρόικας, Ρίσι Γκογιάλ, όσο και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v