Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Θέλουμε συμφωνία με δανειστές πριν την προεδρική εκλογή

Ο Ε. Βενιζέλος χαρακτήρισε το χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο. Τόνισε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετοι φόροι, ούτε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν σταδιακές φοροελαφρύνσεις. Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: Θέλουμε συμφωνία με δανειστές πριν την προεδρική εκλογή
Tην πρόθεση της κυβέρνησης να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές για έξοδο από το μνημόνιο πριν από την προεδρική εκλογή επανέλαβε ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας στη 2η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πέντε μέρες αρκούν για να καταστραφούν πέντε χρόνια σκληρών θυσιών».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι μέσα στις τρεις ημέρες στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ανακοινωθεί το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Χαρακτήρισε το χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, τόνισε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετοι φόροι, ούτε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν σταδιακές φοροελαφρύνσεις.

«Την ώρα που η χώρα βγαίνει στις αγορές κάποιοι θέλουν να την ξανακρεμάσουν στα μανταλάκια των διεθνών ΜΜΕ», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Μεγάλη σημασία, υποστήριξε, έχει η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών ώστε αυτές να προχωρήσουν σε πραγματικές χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις. Δεν πρέπει να επιβαρυνθεί ο καταθέτης, ούτε ο φορολογούμενος, τόνισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αντιφατικά και εσφαλμένα μερικά μέτρα στη φορολογία, αλλά τώρα όπως είπε "μπορούμε να κάνουμε διορθώσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v