Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκινα δάνεια: Κοινή ρύθμιση για εταιρείες και φυσικά πρόσωπα ζητά η τρόικα

Πιέζουν οι δανειστές για ταυτόχρονη ρύθμιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Στο τραπέζι και τα ληξιπρόθεσμα σε εφορία και ταμεία. Αναχωρεί η τρόικα για να επιστρέψει μετά τα αποτελέσματα των stress tests.

Κόκκινα δάνεια: Κοινή ρύθμιση για εταιρείες και φυσικά πρόσωπα ζητά η τρόικα

Ολοκληρώθηκε η πρωινή συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα η οποία αναχωρεί για να επιστρέψει μετά την 26η Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests στις τράπεζες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας από τους βασικούς λόγους που δεν υπήρξε συμφωνία στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια είναι το γεγονός ότι η πλευρά των δανειστών ζητά ενιαία ρύθμιση τόσο για τα προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων, όσο και για αυτά των φυσικών προσώπων. 

Κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό το πλαίσιο θα έρθει και η ρύθμιση για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία.

Υπό αυτό το πρίσμα η συνολική ρύθμιση που επιθυμεί η τρόικα θα καθυστερήσει καθώς όλα τα παραπάνω θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα. 

Μετά τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα παρουσία των Γκ. Χαρδούβελη, Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Μαυραγάνη, Στ. Παπασταύρου, Χρ. Λαζαρίδη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Χρ. Πρωτόπαππα, Γ. Πιερακάκη), ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος διαπραγμάτευσης. Η τρόικα αναχωρεί για τη σύνοδο του ΔΝΤ. Στις ΗΠΑ θα βρεθεί επίσης και ο υπουργός Οικονομικών και θα έχει συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v