Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Αίγυπτο

Στις επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά και στα προβλήματα δραστηριοποίησης ελληνικών εταιριών στην Αίγυπτο εστιάζει η ημερίδα «Επιχειρηματική συνεργασία με την Αίγυπτο» που συνδιοργανώνουν οι ΕΒΕΘ, ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Αιγύπτου, ΣΒΒΕ και ΣΕΒΕ.

Ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Αίγυπτο

«Επιχειρηματική συνεργασία με την Αίγυπτο» είναι το θέμα της ημερίδας που συνδιοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, από τις 12.30 έως τις 15.30.

Στην ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από στελέχη του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, του Αιγυπτιακού Οργανισμού Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών (GAFI) και του Αιγυπτιακού Συνδέσμου Επιχειρηματιών (EBA) για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, τις πρόσφατες εξελίξεις και εκτιμήσεις, τα κίνητρα σε ξένες εταιρίες και διαδικασίες, τις προοπτικές και δυνατότητες σε διάφορους τομείς κ.λπ.

Επίσης, Έλληνες επιχειρηματίες αναμένεται να μεταφέρουν στους παρευρισκόμενους τις δικές τους εμπειρίες από τη δραστηριοποίησή τους στην Αίγυπτο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με στόχο να αναδειχθούν τόσο οι ευκαιρίες όσο και τα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελληνικές εταιρίες κατά τη δραστηριότητά τους στη συγκεκριμένη χώρα.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι ομιλητές θα είναι διαθέσιμοι για κατ' ιδίαν επαφές και ειδικότερη ενημέρωση επί ατομικών σχεδίων.

Τα συμπεράσματα από την ημερίδα θα τεθούν υπόψη του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Αιγύπτου στο Κάιρο, στο πλαίσιο της οποίας θα προγραμματισθεί επιχειρηματική αποστολή και συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι παρά τις δυσκολίες λόγω ανακατατάξεων και μεταβαλλόμενων συνθηκών, η Αίγυπτος των 70 εκατομμυρίων καταναλωτών παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες πολλών ελληνικών εξωστρεφών εταιριών, είτε δραστηριοποιούνται σε αυτήν είτε σχεδιάζουν να εισέλθουν.

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην ημερίδα, πρέπει να συμπληρώσουν την on line δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι τις 15.10.14. Η δήλωση συμμετοχής βρίσκεται εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γ. Πατσιαβό, Συντονιστή, ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων (τηλ . 2115006144, [email protected].).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v