Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες

Σκληρή επίθεση στην συγκυβέρνηση από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στη νεολαία του κόμματος. «Μας τρολάρει το Μέγαρο Μαξίμου, το παίζουν αντιμνημονιακοί και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας γυρίσει στα μνημόνια». «Φούσκα» η ψήφος εμπιστοσύνης.

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες

Πατάμε σε "γερό σανίδι" και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο 3ο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Εμείς», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα παίξουμε όπως προσδοκούν και όπως προεξοφλούν ορισμένοι με τους κανόνες του παιγνιδιού που οδήγησε στη σημερινή τραγωδία. Εμείς θα αλλάξουμε τους κανόνες. Γι' αυτό το ξεκαθαρίζω: οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης πορείας».

«Δεν είμαστε εμείς σαν τους άλλους. Δεν μοιράζουμε υποσχέσεις. Δεν είπαμε στη Θεσσαλονίκη όσα θέλουμε αλλά όσα μπορούμε», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη μετατραπεί σε νομοσχέδια «έτοιμα να κατατεθούν είτε στην τωρινή βουλή είτε αμέσως μετά την νίκη μας στις εκλογές. Θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και το πρόγραμμα της θεσσαλονίκης θα είναι ο κορμός του προγράμματος μας μετά τη φουρτούνα του μνημονίου», υπογράμμισε.

Μας ...τρολάρει το Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε σε Σαμαρά και Βενιζέλο, υπογραμμίζοντας ότι όταν κατάλαβαν ότι τα επιχειρήματα τους δεν είναι πειστικά, «άλλαξαν τροπάριο και άρχισαν να ακολουθούν ασθμαίνοντας, τη δική μας ατζέντα. Τόσο πολύ άτσαλα όμως που φτάνουν στο σημείο - για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση προσφιλή στο λεξιλόγιο της νέας γενιάς του διαδικτύου – φτάνουν στο σημείο του «τρολ». Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, ότι ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που βγάζουν τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «μας γυρίζει στα μνημόνια».

«Τι άλλο να πει κανείς πέρα από το ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας πια άλλο επιχείρημα άρχισε να «τρολάρει» ασυστόλως. Αλλά δικαίωμά τους είναι να τρολάρουν όσο θέλουν, ας μη νομίζουν όμως ότι μπορούν να πείσουν έτσι κανέναν», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι δεν πείθουν ούτε τα δικά τους στελέχη, πόσο μάλλον τον ελληνικό λαό που υποφέρει επί τέσσερα χρόνια και δεν ξεχνάει εύκολα. «Δε ξεχνάει ότι ο κος Σαμαράς το 2011 έταζε Ζάππεια και αργότερα έβαλε την υπογραφή του, φαρδιά πλατειά στις απαιτήσεις της κας Μέρκελ», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε... φούσκες τα ταξίδια του Σαμαρά σε Παρίσι και Βερολίνο, αλλά και τη ΔΕΘ -«που έμειναν με τον ΕΝΦΙΑ στο χέρι», όπως είπε- αλλά και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης εν όψει διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Τέλος, χαρακτήρισε φούσκα και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση. "Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος αγωνίας. Την αγωνία τους παρατείνουν και αυτό, μόνο για λίγες εβδομάδες", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι "αν θέλουν πραγματικά ψήφο εμπιστοσύνης, ας προσφύγουν στο λαό".   

Οι τρεις επιλογές της Ευρώπης

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η Ευρώπη είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και απλώνονται μπροστά της τρεις βασικές επιλογές: 

- Η πρώτη είναι η επιμονή στο δόγμα της κ. Μέρκελ. Είναι, σημείωσε, η πεπατημένη που έχει προκαλέσει τραγωδίες, η λογική της υποτίμησης της εργασίας, της περιουσίας και της ζωής των ανθρώπων μέσα από βάρβαρα μνημόνια.

- Η δεύτερη είναι η λογική της εθνικής αναδίπλωσης και του λαϊκισμού. Είναι το μίγμα του νεοφασισμού και της επιστροφής σε εποχές καταστροφής, υπογράμμισε.

- Η τρίτη είναι η επιλογή και η στρατηγική της αριστεράς «που αγωνίζεται για την Ευρώπη των λαών. Που ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v