Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση επιβατικής κίνησης 23% στο Ελ. Βενιζέλος το Σεπτέμβριο

Την ολική επαναφορά της Αθήνας μεταξύ των προορισμών υψηλής ζήτησης σηματοδοτούν οι επιδόσεις του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Αύξηση επιβατικής κίνησης 23% στο Ελ. Βενιζέλος το Σεπτέμβριο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών βρίσκεται η κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως επιβεβαιώνουν και τα νεότερα στοιχεία που αφορούν τον προηγούμενου μήνα.

Στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου το αεροδρόμιο της Αθήνας εξυπηρέτησε 11.67 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που είναι μεγαλύτερος κατά 1,9 εκατομμύρια σε σχέση στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς και μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση 19,4%. Η άνοδος ήρθε τόσο από τους επιβάτες εξωτερικού, όσο και από την τόνωση, μετά από χρόνια υποχώρησης, της κίνησης εσωτερικού. Ειδικότερα η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε διψήφια αύξηση 20,0%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 18,3%.

Σε ότι αφορά την επίδοση του Σεπτεμβρίου η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου με συνολικά 1,62 εκατ. επιβάτες (+23%), συνέχισε να καταγράφει υψηλές επιδόσεις, ενώ τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και του εξωτερικού κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα αύξησης (+25,8% & +21,5% αντίστοιχα). Αξιοσημείωτο είναι και το στοιχείο ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν το φετινό Σεπτέμβριο αύξηση κατά 26% ενώ σχεδόν αντίστοιχη (+24%) ήταν και αύξηση των ξένων επισκεπτών με με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα. Πρόκειται για ένα στοιχείο που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ελληνική πρωτεύουσα, μετά από μια μακρά «άνυδρη» περίοδο επανέρχεται στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών.

Η αύξηση των επισκεπτών σήμανε και αύξηση των αριθμού των πτήσεων που εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014, ο αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 118,9 χιλιάδες, αυξημένος κατά 8,0% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013.

Οι παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση της κίνησης

Οι θετικές επιδόσεις του αεροδρομίου της Αθήνας, το οποίο αποτελεί μια ακόμη «προβολή» της πολύ καλής πορείας του ελληνικού τουρισμού συνολικά, είναι το αποτέλεσμα του μείγματος που δημιουργεί:

-Η ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας συνολικά αύξηση 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο - εξέλιξη που κυρίως αποδίδεται στη σημαντική αύξηση κατά την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου (+23%),

-Η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση κατά 30% από την αρχή του έτους και

-Η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v