Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας

Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι η κατάργηση των οργανικών θέσεων στηρίζεται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοίκησης.

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ, με δυο αποφάσεις οι προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά της διαθεσιμότητας.

Εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων προσέφυγαν στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι η υπουργική απόφαση και οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου είναι αντισυνταγματικές και δεν στηρίζονται σε ειδική μελέτη για τη διάγνωση της αναγκαιότητας κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η ολομέλεια του ΣτΕ ωστόσο απέρριψε τους ισχυρισμούς κρίνοντας ότι η κατάργηση των οργανικών θέσεων τους στηρίζεται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοίκησης και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις της νομιμότητας, της ισότητας, της αξιοκρατίας αλλά και της αναλογικότητας.

Στην απόφαση μειοψήφησαν οκτώ σύμβουλοι κρίνοντας ότι η υπουργική απόφαση και ο επίμαχος νόμος αντίκεινται στις συνταγματικές διατάξεις, καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v