Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια: Αέριο σε χαμηλότερες τιμές για τη βιομηχανία

Η ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο αποτελεί πάγιο αίτημα της βιομηχανίας. Προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημοπρασίες φυσικού αερίου ανεξαρτήτως του αν (οι βιομηχανίες) έχουν χαρακτηριστεί επιλέγοντες πελάτες.

Ενέργεια: Αέριο σε χαμηλότερες τιμές για τη βιομηχανία

Με την τροπολογία, η οποία θα έχει ισχύ την 1η Οκτωβρίου και όχι την 1η Νοεμβρίου, όπως διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ, θα επιτρέπεται στους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου, ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης, να συμμετέχουν σε δημοπρασίες που θα πραγματοποιεί η ΔΕΠΑ.

Το δικαίωμα αυτό θα το έχουν ανεξαρτήτως του αν έχουν χαρακτηριστεί επιλέγοντες πελάτες (μεγάλοι καταναλωτές).

Με τη συμμετοχή στις δημοπρασίες οι βιομηχανίες θα μπορούν να αγοράζουν αέριο σε χαμηλότερες τιμές μειώνοντας έτσι το ενεργειακό τους κόστος.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί πάγιο αίτημα της βιομηχανίας, ενώ ωφελημένες θα είναι δεκάδες βιομηχανίες στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η πρώτη δημοπρασία της ΔΕΠΑ έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως το ΥΠΕΚΑ κατέθεσε την τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΝ «Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, με την προτεινόμενη διάταξη προωθείται ακόμη περισσότερο το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, με τη διεύρυνση της έννοιας των επιλεγόντων πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v