Τροπολογία ΥΠΕΚΑ για την αγορά φυσικού αερίου στο σ/ν για τα logistics

Τροπολογία που στοχεύει στη διεύρυνση της έννοιας των Επιλεγόντων Πελατών στο πλαίσιο του περαιτέρω ανοίγματος της αγοράς φυσικού αερίου κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΝ «Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής».

Τροπολογία ΥΠΕΚΑ για την αγορά φυσικού αερίου στο σ/ν για τα logistics

Στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης και εφαρμογής της τρίτης δέσμης μέτρων για την ενέργεια, ιδίως της Οδηγίας 2009/73/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου και την κατάργηση της οδηγίας 2003/55/ΕΚ», το ΥΠΕΚΑ κατέθεσε προσθήκη - τροπολογία στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΝ «Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, με την προτεινόμενη διάταξη προωθείται ακόμη περισσότερα το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, με την διεύρυνση της έννοιας των Επιλεγόντων Πελατών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

1. Η περίπτωση (β) της παραγράφου 1 του άρθρου 82 του ν. 4001/2011 αντικαθίσταται, ως εξής:

«(β) i) οι μη Οικιακοί Πελάτες που είναι εγκατεστημένοι εντός των γεωγραφικών περιοχών που ανήκουν στην αρμοδιότητα των ΕΠΑ και σε περιοχές για τις οποίες έχει χορηγηθεί παρέκκλιση σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 28 της οδηγίας 2003/55/ΕΚ, εφόσον είναι Μεγάλοι Πελάτες ή προμηθεύονται φυσικό αέριο με σκοπό τη συμπίεσή του για τελική χρήση από κινητήρες οχημάτων.

ii) από 1 Νοεμβρίου 2014, οι μη Οικιακοί Πελάτες που είναι εγκατεστημένοι εντός των περιοχών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παρέκκλιση, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 28 της οδηγίας 2003/55/ΕΚ.»

2. Στην περίπτωση (γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 82 του ν. 4001/2011 διαγράφεται η λέξη «Οικιακοί».

Δείτε τη συνοπτική έκθεση αξιολόγησης στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v