Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο διαδίκτυο οι τρεις πρώτοι πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο

Γρήγορα κινήθηκε η ΓΓΔΕ στο θέμα της ανάρτησης των πλειστηριασμών και ήδη οι πρώτες περιπτώσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της. Αφορούν ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο και αγροτεμάχια στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων.

Στο διαδίκτυο οι τρεις πρώτοι πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο

Γρήγορα κινήθηκε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο θέμα της ανάρτησης στο διαδίκτυο των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη προς το Δημόσιο. Ήδη οι τρεις πρώτες υποθέσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.publicrevenue.gr και αφορούν:

* Ακίνητο – ξενοδοχείο 14.623 τ.μ. στην κοινότητα Ρίζες στη Ζάκυνθο που βγαίνει στο σφυρί με πρώτη προσφορά τα 4,4 εκατ. ευρώ.

* Αγροτεμάχιο 41.850 τ.μ. στο οποίο υπάρχουν δύο κτήρια (ψυγεία-αποθήκη και μηχανοστάσιο) με πρώτη προσφορά τα 6,26 εκατ. ευρώ στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων.

* Αγροτεμάχιο μη άρτιο, μη οικοδομήσιμο 2.391 τ.μ. επίσης στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων με πρώτη τιμή τις 38.000 ευρώ (σ.σ. για το οποίο ωστόσο αναφέρεται ως αξία το ποσό των 7.500 ευρώ). Το παράδοξο να αναφέρεται ως αξία του αγροτεμαχίου 7.500 ευρώ και η πρώτη τιμή του πλειστηριασμού να ορίζεται στις 38.000 ευρώ εξηγείται από πηγές της ΓΓΔΕ ως εξής: Οταν έγινε η κατάσχεση του συγκεκριμένου ακινήτου, χρόνια πριν, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν ίσχυε το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας οπότε τέθηκε μια ενδεικτική τιμή 7.500 ευρώ. Σήμερα όμως η αντικειμενική του αξία είναι στις 38.000 ευρώ και εκεί ορίζεται η τιμή εκκίνησης.

Όπως έγραψε το πρωί το Euro2day.gr, στο πλαίσιο των διαδικασιών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και ευθυγραμμιζόμενη με τις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου άνοιξε τον δρόμο για ανάρτηση φωτογραφιών ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, τιμών, αλλά και του τόπου και χρόνου διενέργειας του πλειστηριασμού, προκειμένου να αυξηθεί το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι προϋποθέσεις δημοσίευσης και το περιεχόμενο των δημοσιοποιούμενων στοιχείων έχουν ως εξής:

1. Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία.

2. Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ' ελάχιστον τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία της επισπεύδουσας, αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του καθ' ου η εκτέλεση,
β) συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου,
γ) φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, εφόσον υφίστανται,
δ) η τιμή της πρώτης προσφοράς,
ε) το όνομα και η ακριβής διεύθυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού,
στ) ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v