Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο διαδίκτυο οι πλειστηριασμοί ακινήτων για ληξιπρόθεσμες

Στο διαδίκτυο από χθες οι περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού ακινήτων για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300.000 ευρώ.

Στο διαδίκτυο οι πλειστηριασμοί ακινήτων για ληξιπρόθεσμες

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων www.publicrevenue.gr μπορούν ήδη από χθες να δημοσιεύουν περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και ευθυγραμμιζόμενη με τις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ανοίγει τον δρόμο για ανάρτηση φωτογραφιών ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, τιμών, αλλά και του τόπου και χρόνου διενέργειας του πλειστηριασμού, προκειμένου να ανοίξει η αγορά.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι προϋποθέσεις δημοσίευσης και το περιεχόμενο των δημοσιοποιούμενων στοιχείων έχουν ως εξής:

1. Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία.

2. Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ' ελάχιστον τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία της επισπεύδουσας, αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του καθ' ου η εκτέλεση,
β) συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου,
γ) φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, εφόσον υφίστανται,
δ) η τιμή της πρώτης προσφοράς,
ε) το όνομα και η ακριβής διεύθυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού,
στ) ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v