Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Ρακιντζή

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή από εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Ο κ. Ρακιντζής θα κληθεί να υποδείξει συγκεκριμένα ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα.

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Ρακιντζή
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που θα διενεργηθεί ο κ. Ρακιντζής θα κληθεί να υποδείξει συγκεκριμένα ονόματα δικαστικών λειτουργών που τυχόν διέπραξαν αδικήματα για να προχωρήσει η έρευνα.

Η εισαγγελέας διαβίβασε τον φάκελο στον αντιεισαγγελέα του δικαστηρίου, Δημ. Δασούλα, ενώ θα συσχετιστεί και αντίγραφο της έβδομης σελίδας της προσφάτως δημοσιοποιηθείσας Ετήσιας Έκθεσης για το έτος 2013 του ιδίου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή από εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v