Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσκλητήριο ανασυγκρότησης της ΝΔ από Σαμαρά

Οι σκέψεις του πρωθυπουργού για τη Νέα Ελλάδα και οι δύο εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια ζωής της ΝΔ. «Ένεση» αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα και τη μετατροπή της Ελλάδος σε «μια χώρα κανονική». Επίσκεψη σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν.

Προσκλητήριο ανασυγκρότησης της ΝΔ από Σαμαρά

Με δύο μεγάλες εκδηλώσεις, η μία στη Χαλκιδική στις 27 Σεπτεμβρίου και η άλλη στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, στη ΝΔ ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 40 χρόνια ζωής του κόμματος. Το βασικό τρίπτυχο στο οποίο θα στηρίζονται οι εκδηλώσεις είναι "παράδοση, συνέχεια και μέλλον", ενώ το σύνθημα αυτών: "40 χρόνια για την Ελλάδα".

Η συγκεκριμένη επέτειος θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά, υπό το βάρος και των δημοσκοπικών χαμηλών βαρομετρικών, να απευθύνει προσκλητήριο ανασυγκρότησης της παράταξης και συστράτευσης σε πρώην στελέχη -πρώτιστα μεσαία με μεγάλη προσφορά- αλλά και σε άλλους οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις αξίες του κόμματος. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να απευθύνει ατομικές ονομαστικές προσκλήσεις, αλλά γενικό κάλεσμα με αποδέκτες όλους -χωρίς εξαιρέσεις-και με στόχο την κοινή προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

"Η Νέα Δημοκρατία δημιουργήθηκε για να ενώνει. Τα πρόσωπα έχουν τη μικρότερη σημασία, καθώς από μόνα τους αυτά δε σηματοδοτούν τίποτα. Σημασία έχει να εκφράσουμε με τις πολιτικές μας όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στη μάχη απέναντι στο λαϊκισμό", έλεγε χθες υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, το οποίο εξέφραζε την αισιοδοξία του για μία διεύρυνση πολιτικών "η οποία θα μας φέρει ξανά κοντά με τη μεσαία τάξη, που τόσο πολύ δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια".

Σε συνέχεια της προσπάθειας ανοίγματος του κόμματος για τη Νέα Ελλάδα που είχε ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς από το περσινό τακτικό συνέδριο της κυβερνώσας παράταξης, στη Συγγρού καταστρώνουν το σχέδιο μετάβασης της ΝΔ, του πολιτικού συστήματος και της χώρας στην μετά κρίση εποχή. Είναι ένα από τα πλάνα αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των επόμενων εθνικών εκλογών, καθώς, όπως λένε, έμπειρα κομματικά στελέχη, "μόνο με ενωμένες τις δυνάμεις, η κεντροδεξιά θα μπορέσει να έχει τύχη, μετά και την τόσο σκληρή οικονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων".

Ο πρωθυπουργός, που θα μεταβεί σήμερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ και την τελετή για το Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, επιχείρησε χθες να εκπέμψει μία ακόμα ένεση αισιοδοξίας προς την κοινωνία για την πορεία της οικονομίας μας.

"Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας. Το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης", δήλωσε, με αφορμή την ανακοίνωση της κατασκευής του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας, προσθέτοντας ότι "με τις θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα με το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική".

Αύριο ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Τούρκο νεοεκλεγέντα ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, την ίδια ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για το κρίσιμο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο την Τρίτη, αλλά και την έλευση της τρόικας στο τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v