Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα για 1.200 αστέγους από το υπουργείο Εργασίας

Συνολικά €9,2 εκατ. θα διαθέσει το υπ. Εργασίας για στέγαση και επαγγελματική αποκατάσταση αστέγων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το 55% του προϋπολογισμού θα πάει στην Αττική, το 20% στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και το 25% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόγραμμα για 1.200 αστέγους από το υπουργείο Εργασίας
Στέγαση, κοινωνική επανένταξη και ει δυνατόν επαγγελματική αποκατάσταση για 1.200 άστεγους φιλοδοξεί να παρέχει πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με προϋπολογισμό 9,2 εκατ. ευρώ.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΝΠΔΔ, εκκλησιαστικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα, καθώς και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών σε άστεγους.

Από τους 1.200 οφελούμενους, το 40% θα πρέπει να συμμετέχει στους δύο πυλώνες του προγράμματος που είναι:

1) Στέγαση: Στις δαπάνες στέγασης περιλαμβάνονται κάλυψη ενοικίου έως 180 ευρώ για ένα άτομο, 240 ευρώ για δύο και έως 280 ευρώ για οικογένεια. Κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας έως 3.600 ευρώ. Δαπάνες κάλυψης βασικών αναγκών από 1.500-2.000 ευρώ. Έως 200 ευρώ για κάλυψη διατροφής και μετακίνησης.

Β) Εργασιακή επανένταξη: Θα επιχορηγούνται οι παρακάτω ενέργειες:

α) Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Θα συμμετέχουν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και θα καλύπτονται ο βασικός μισθός και οι ασφαλιστικές εισφορές.
β) Υποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης. Θα καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές για 12 μήνες με εργόσημο, θα επιδοτείται το ενοίκιο του επαγγελματικού χώρου και ο εξοπλισμός με έως 6.000 ευρώ συνολικά.
γ) Απασχόληση στον αγροτικό τομέα με συνολική επιδότηση έως 6.000 ευρώ. δ) Voucher κατάρτισης.

Συνολικά εκτιμάται ότι στην Αθήνα σε ξενώνες ή στο δρόμο ζουν 1.500 άτομα, ενώ σε όλη την Ελλάδα περίπου 25.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό την απειλή να χάσουν το σπίτι τους (επαπειλούμενη αστεγία).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος το 55% του προϋπολογισμού θα πάει στην Αττική, το 20% στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και το υπόλοιπο 25% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v