«Καμπανάκι» σε καταναλωτές για πρατήρια χωρίς σύστημα εισροών - εκροών

Τα πρατήρια που διαθέτουν το σύστημα εκδίδουν την απόδειξη αυτόματα σε μηχάνημα δίπλα στην αντλία που σημαίνει ότι όσα βγάζουν την απόδειξη σε ταμειακή μηχανή εντός του καταστήματος δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα, υπογραμμίζει η ΓΓΠΣ.

«Καμπανάκι» σε καταναλωτές για πρατήρια χωρίς σύστημα εισροών - εκροών

«Μην αγοράζετε βενζίνη και πετρέλαιο από πρατήρια που δεν έχουν το σύστημα εισροών -εκροών γιατί, πιθανότατα, σας εξαπατούν τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) Χ. Τσαβδάρης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα.

Όπως είπε, τα πρατήρια που διαθέτουν το σύστημα εκδίδουν την απόδειξη αυτόματα σε μηχάνημα δίπλα στην αντλία που σημαίνει ότι όσα βγάζουν την απόδειξη σε ταμειακή μηχανή εντός του καταστήματος δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα.

Ο κ. Τσαβδάρης ανέφερε ότι στις δυο πρώτες φάσεις της διαδικασίας έχουν εγκαταστήσει το σύστημα 2.323 πρατήρια στους νομούς Αττικής Θεσσαλονίκης, Λάρισας Αχαΐας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Μαγνησίας.

Ειδικά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη το ποσοστό συμμόρφωσης αγγίζει το 98%, και όπως είπε, είναι ζήτημα εάν σε αυτές τις δύο περιοχές υπάρχουν 30 πρατήρια που δεν έχουν το σύστημα, τα οποία μάλιστα είναι αμφίβολο εάν λειτουργούν.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα (στο πλαίσιο της τρίτης φάσης εφαρμογής του σχεδίου), έχουν εγκαταστήσει το σύστημα περίπου 600 πρατήρια σε σύνολο τουλάχιστον 2.000 πρατηρίων.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η ΓΓΠΣ θα έχει αποστείλει στις εταιρείες πετρελαιοειδών τη λίστα με τα πρατήρια που διαθέτουν το σύστημα εισροών- εκροών ώστε με τη σειρά τους να μην πωλούν καύσιμα στους υπόλοιπους πρατηριούχους που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Ο κ. Τσαβδάρης διευκρίνισε ότι την αρμοδιότητα για τους φορολογικούς ελέγχους και την ύπαρξη ή όχι του συστήματος την έχουν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και οι Περιφέρειες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v