Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσιο: Ανταλλαγή εντόκων γραμματίων με 3ετή και 5ετή ομόλογα

Κάτοχοι εντόκων γραμματίων αποκτούν το δικαίωμα να ανταλλάξουν τους τίτλους τους με 3ετή ή 5ετή ομόλογα. Αύριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στόχος της Αθήνας το ποσό της ανταλλαγής να κινηθεί στο επίπεδο του 1 δισ. ευρώ.

Δημόσιο: Ανταλλαγή εντόκων γραμματίων με 3ετή και 5ετή ομόλογα

Ξεκινά αύριο η προσφορά του Δημοσίου προς τους κατόχους εντόκων γραμματίων για την ανταλλαγή των εντόκων που έχουν στην κατοχή τους με 3ετή και 5ετή ομόλογα. Πρακτικά το δημόσιο ανοίγει ξανά τις δυο εκδόσεις με στόχο οι τίτλοι που θα ανταλλαγούν να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ συνολικά, αν και το ποσό δίναται να διαφοροποιηθεί.

Η κίνηση αυτή, η οποία είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, βελτιώνει το κόστος δανεισμού του Δημοσίου και μετατρέπει βραχυπρόθεσμο δανεισμό σε μεσοπρόθεσμο. Αποφασίστηκε αφού ελήφθη το «πράσινο φως» από την τρόικα.

Οι κάτοχοι των εντόκων θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν: α) τα ομόλογα λήξης το 2019 με κουπόνι 4,75% και β) τους τίτλους λήξης 2017 με κουπόνι 3,375%.

Η ανταλλαγή θα πρέπει να αφορά τίτλους αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Η διαδικασία ξεκινά αύριο 11 Σεπτεμβρίου στις 06.00 ώρα Λονδίνου και ολοκληρώνεται στις 17:00 (ώρα Λονδίνου), εκτός εάν αποφασιστεί η περίοδος προσφοράς να επεκταθεί.

Η προσφορά αφορά τις εξής σειρές εντόκων:

 

* Η ανακοίνωση του Ελληνικού Δημοσίου για την ανταλλαγή εντόκων δημοσιεύεται (στα αγγλικά) στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v