Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση 2,1% στην βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου

Σε νέα κάμψη οδηγήθηκε η παραγωγή τον Ιούλιο. Ανοδικά κινήθηκε ωστόσο ο ∆είκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιοµηχανιών (τρόφιμα, μέταλλα, πετρελαιοειδή).

Νέα πτώση 2,1% στην βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου

Πτωτικά κινήθηκε η παραγωγή τον Ιούλιο με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γενικός ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής του µηνός Ιουλίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη του Ιουλίου 2013, παρουσίασε µείωση κατά 2,1%, έναντι πτώσης 7,2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο µέσος ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2013, υποχώρησε 2,7%, έναντι µείωσης 2,2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με την στατιστική αρχή η µείωση του Γενικού ∆είκτη Βιοµηχανικής Παραγωγής κατά 2,1% τον Ιούλιο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω µεταβολές των δεικτών των επιµέρους τοµέων βιοµηχανίας, δηλαδή:

α. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατοµείων κατά 15,4%. Ειδικότερα, στη εξέλιξη αυτή συνέβαλαν κυρίως οι µειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

β. Στην αύξηση του ∆είκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιοµηχανιών κατά 2,3%. Σε αυτό συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: τροφίµων, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και κατασκευή µεταλλικών προϊόντων.

γ. Στη µείωση του ∆είκτη Παραγωγής Ηλεκτρισµού κατά 12,2%.

δ. Στην αύξηση του ∆είκτη Παροχής Νερού κατά 2,4%.

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v