Στη Βουλή σήμερα οι συμβάσεις για τις έρευνες πετρελαίου

Στη Βουλή σήμερα οι συμβάσεις με τις κοινοπραξίες για τις έρευνες πετρελαίου σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκό Κόλπο. Το νωρίτερο τον Οκτώβριο η εφαρμογή των συμβάσεων.

Στη Βουλή σήμερα οι συμβάσεις για τις έρευνες πετρελαίου

Ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις συμβάσεις με τις κοινοπραξίες για την έρευνα πετρελαίου σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Δυτικό Πατραϊκό κόλπο.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν τον περασμένο Μάιο με τις κοινοπραξίες, επικεφαλής των οποίων είναι τα ΕΛ.ΠΕ. (Πατραϊκος) και Energean oil and Gas (Κατάκολο, Ιωάννινα).

Ωστόσο, η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση των τριών περιοχών, έγινε τον Ιανουάριο του 2012. Απαιτήθηκαν δηλαδή περίπου 30 μήνες για την υπογραφή των συμβάσεων, ενώ τελικά οι συμβάσεις θα ισχύσουν και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται το νωρίτερο τον προσεχή Οκτώβριο, μετά δηλαδή την δημοσίευση στο ΦΕΚ του Νόμου.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο νέο διαγωνισμό που θα γίνει για την παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη, δεν προβλέπεται η κατακύρωση των συμβάσεων από την Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v