Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκοινωνίες: Ξεπούλησαν οι νέες κάρτες

Αυξημένα καταγράφονται τα έσοδα των συγκοινωνιών από την πώληση των νέων, φθηνότερων καρτών. Περισσότεροι επιβάτες προμηθεύονται πλέον κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Συγκοινωνίες: Ξεπούλησαν οι νέες κάρτες
Πολύ καλή ήταν η ανταπόκριση που είχαν στο επιβατικό κοινό οι νέες, σημαντικά φθηνότερες σε σχέση με τις προηγούμενες, κάρτες απεριορίστων διαδρομών που επιτρέπουν στους χρήστες να μετακινούνται με ημερήσιο κόστος 1 ευρώ. Από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Συγκοινωνίες Αθηνών καταγράφεται σημαντική αύξηση που ξεπερνά το 20% των πωλήσεων καρτών.

Φέτος το Σεπτέμβριο πωλήθηκαν περίπου 286 χιλιάδες κάρτες, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν πωληθεί περίπου 238 χιλιάδες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Μάλιστα παρά την μείωση της τιμής καταγράφεται αύξηση της αξίας των πωλήσεων που για το φετινό Σεπτέμβριο ανήλθε σε περίπου 7,5 εκατομμύρια ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν 5,6 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 33,4%.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών ανακοίνωσαν ότι ανταποκρινόμενες στην αυξημένη ζήτηση των καρτών απεριορίστων διαδρομών, παρατείνουν την πώλησή τους για 2 ακόμη ημέρες έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αγορά της μηνιαίας κάρτας αποτελεί για το επιβατικό κοινό συμφέρουσα επιλογή και για το υπόλοιπο του Σεπτέμβρη. Με δεδομένο, ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης των καρτών στις 10 Σεπτεμβρίου υπολείπονται 20 ακόμη ημέρες, το κόστος της μηνιαίας κάρτας παραμένει σαφώς χαμηλότερο από του εισιτηρίου για τους συχνούς χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Να σημειωθεί ότι εφόσον τα στοιχεία συνεχίσουν να κινούνται και τους επόμενους μήνες στον ίδιο ρυθμό θα πρόκειται για επιβεβαίωση της θέσης ότι η φθηνότερη τιμή μπορεί τελικά να αυξήσει τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, αυξάνοντας τη χρήση τους. Το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ και ο ΟΑΣΑ είχαν υποστηρίξει από την αρχή ότι η αύξησης της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, μπορεί να αντισταθμίσει την μείωση των εσόδων από την χαμηλότερη τιμή.

Η νέα κάρτα των 30 ευρώ ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για έναν ολόκληρο μήνα. Η κάρτα αυτή αντικατέστησε την κάρτα των 45 ευρώ για όλα τα ΜΜΜ, ενώ καταργήθηκε η κάρτα των 20 ευρώ με την οποία οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν απεριόριστες διαδρομές με λεωφορεία και τρόλεϊ.

 
 
 
ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΡΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 
 
* ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ *
 
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
 
 
Εκδοτήρια ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 
ΤΜΧ
 
ΑΞΙΑ
 
 
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΠΩΛΗΣΕΙΣ 12 ΗΜΕΡΩΝ (27/8 - 7/9)
 
285.782
 
 7.472.372,00 ευρώ
 
 
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ
 
237.824
 
5.601.347,00 ευρώ
 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v