Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: «Κάποιες συμπεριφορές προσβάλουν την παράταξη»

Αιχμηρός ο Βενιζέλος απέναντι στον Γ. Παπανδρέου για την απουσία του από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ. «Προχωρούμε με όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν», δήλωσε. Μας κόστισε το «λεφτά υπάρχουν», υποστήριξε ο Κ. Σημίτης.

Βενιζέλος: «Κάποιες συμπεριφορές προσβάλουν την παράταξη»

Την απάντησή του στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση του ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ που γίνεται στο Ζάππειο.

Απόντος του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά παρόντος του Κώστα Σημίτη και πολλών ιστορικών στελεχών του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, μεταξύ άλλων: "Μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δυστυχώς αυτά που είπα χάθηκαν μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, τον πολιτικό πολιτισμό, μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη και βιάζουν τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες.

Κάποιοι", συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, "που είχαν την ευθύνη των αποφάσεων κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και μετακυλούν την ευθύνη σε αυτούς που σηκώνουν ακόμη το βάρος, νέα ή παραδοσιακά στελέχη", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι βάζει μόνο ένα όρο στην ενότητα: να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ στο παραβάν.

Επίσης ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορούσε να παρευρεθεί διότι μιλούσε σε σεμινάριο της Royal Bank Of Scotland στη Σκωτία.

Παράλληλα, επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός: "Για να δώσω μήνυμα ενότητας, ευγένειας και συστράτευσης. Επιτελώ καθήκον και στο πλαίσιο αυτού ενεργώ εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πρότασή του για "συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπλήρωμα κανενός. Το ΠΑΣΟΚ είναι το τρίτος πόλος, η τρίτη λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου. Κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη βρέθηκε εκτός των εξελίξεων, ο τόπος έζησε άσχημες καταστάσεις".

Νωρίτερα, με σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, στηλιτεύοντας τα προχθεσινά επεισόδια αλλά και κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική ρητορική, εμφανίστηκε ο Κώστας Σημίτης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια ζωής του κόμματος.

«Οι λαϊκίστικες υποσχέσεις οδηγούν στην αποτυχία. Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το "λεφτά υπάρχουν"», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς σκληρή κριτική κατά του κ. Παπανδρέου. "Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιμένουν στη συνέχιση πρακτικών που δεν είναι πια δυνατές στην σημερινή Ελλάδα", σημείωσε, επισήμανε πως "σήμερα επικρατεί ομίχλη σε σχέση με το τι πρέπει να κάνουμε", ενώ προειδοποίησε ότι "κόμματα εξουσίας χωρίς προοπτική εξουσίας συρρικνώνονται".

Όπως είπε ο κ. Σημίτης, "δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Η Τρόικα περιορίζει την αυτονομία μας, αλλά ακόμη κι αν φύγει θα υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί που θα το κάνουν. Ο προϋπολογισμός θα παίρνει πάντοτε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ρύθμιση του χρέους θα αργήσει. Δεν έχουν καν συσταθεί οι αρμόδιες επιτροπές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση".

Για τις προχθεσινές αποδοκιμασίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε πως "όσοι αποδοκιμάζουν, δεν έχουν σχέση με τη σύγχρονη Ελλάδα", ενώ δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές: "Μας διαβεβαιώνουν ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις όλα είναι αβέβαια", υποστήριξε.


Real.gr ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 40ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v