Έως 28/11 οι προσφορές για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου

Aφορά έκταση 30 στρεμμάτων και μία ακόμη παραθαλάσσια έκταση 316 στρεμμάτων, μόλις 12 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου.

Έως 28/11 οι προσφορές για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου
Στις 28 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για την αξιοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Στο Ταμείο έχουν εξετάσει την πιθανότητα κατασκευής παραθεριστικών κατοικιών, ενώ πρόσφατα είχε παρουσιαστεί στην Περιφέρεια Κρήτης πρόταση που περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες και κατασκευή επίσης ενός μικρού γηπέδου γκολφ, με τη δημιουργία και στις δύο περιπτώσεις περιορισμένων εμπορικών χώρων για την εξυπηρέτηση των κατοικιών.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύεται πως κανένα από τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί στον δήμο Χερσονήσου ή άλλους φορείς και περιλαμβάνονται στην έκταση της πρώην αμερικανικής βάσης (σχολεία, το δημαρχείο, το Ενυδρείο και το Εκθεσιακό Κέντρο), συνολικής επιφάνειας 738 στρεμμάτων, δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συναλλαγής και αξιοποίησης από τους ιδιώτες επενδυτές.

Το ακίνητο αφορά έκταση 30 στρεμμάτων και μία ακόμη παραθαλάσσια έκταση 316 στρεμμάτων, μόλις 12 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου.

Προβλέπεται πως θα διεξαχθούν χωριστές διαγωνιστικές διαδικασίες μίας φάσης για κάθε ακίνητο: Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν χωριστές προσφορές για κάθε ακίνητο, ενώ δύνανται να υποβάλουν προσφορά και για ένα μόνο από τα δύο ακίνητα. Το Ταμείο θα ανακηρύξει πλειοδότη για κάθε ακίνητο χωριστά, ενώ δεν απαιτείται η πλήρωση χρηματοοικονομικών και τεχνικών κριτηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v