Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράξενη «ανασκαφή» στα ελλείμματα των τελευταίων 18 ετών

Από τον Ανδρέα Γεωργίου ζητείται η επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν έλλειμμα και χρέος από το 1995 έως το 2013. Συγκροτείται ειδική επιτροπή.

Παράξενη «ανασκαφή» στα ελλείμματα των τελευταίων 18 ετών

Ελλείμματα και δημόσιο χρέος των τελευταίων 18 ετών «σκαλίζει» ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου ζητώντας αναλυτικά στατιστικά δεδομένα από το υπουργείο Οικονομικών. 

Με επιστολή που έστειλε στις 15 Ιουλίου στον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, ζητά συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα, το δημόσιο χρέος, τις ΔΕΚΟ, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και γενικότερα κάθε κωδικό που επηρεάζει την εξέλιξη των δύο κρίσιμων δημοσιονομικών μεγεθών από το 1995 έως και το 2013.

Η ηλεκτρονική επιστολή της 15ης Ιουλίου διαβιβάστηκε από τον κ. Χαρδούβελη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στις 30 Ιουλίου και στη συνέχεια στις 22 Αυγούστου ο κ. Χαρδούβελης με νέο email ζήτησε από τον κ. Σταϊκούρα τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια ορίζεται η συγκρότηση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τη «συγκέντρωση και επεξεργασία ιστορικών στοιχείων, σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης κατά την περίοδο 1995-2013».

Το έργο της επιτροπής κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, χρονοδιάγραμμα συγκέντρωσης των στοιχείων δεν υπάρχει και τα στοιχεία δημιουργούν ερωτήματα γιατί αναζητούνται τώρα, όταν είναι μπροστά η μεγάλη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο κ. Γεωργίου στην επιστολή του ζητά τα στοιχεία στο πλαίσιο μελέτης που διενεργεί η Eurostat για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και όχι για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v