Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 1 δισ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιούλιο

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, παλαιές και νέες, προσεγγίζουν πλέον τα 68 δισ. ευρώ. Μόνο τα «φέσια» του 2014 ξεπέρασαν τα 7 δισ. Βεβαιώθηκαν φόροι 152 εκατ. ευρώ μετά από 449 ελέγχους φορολογουμένων μεγάλου πλούτου.

Άλμα 1 δισ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιούλιο

Στα 7,237 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη φορολογουμένων στο τέλος Ιουλίου, κάνοντας άλμα 1 δισ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα, καθώς στο τέλος Ιουνίου ήταν 6,225 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα με αντίστοιχα που είχαν δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και έδειχναν άλμα 1,3 δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα.

Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, παλαιές και νέες, προσεγγίζουν πλέον τα 68 δισ. ευρώ καθώς στις νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έρχονται να προστεθούν και 60,740 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος του 2013.

Από τα στοιχεία προκύπτει ακόμα ότι έως το τέλος Ιουλίου το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ολοκληρώσει 449 ελέγχους, βεβαιώνοντας 152,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v