Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Νέα απόφαση υπέρ της αξιολόγησης στο δημόσιο

Η επιτροπή αναστολών του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε αίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

ΣτΕ: Νέα απόφαση υπέρ της αξιολόγησης στο δημόσιο

Ακόμη μία αίτηση κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα της ποσόστωσης απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η επιτροπή αναστολών του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε αίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας που ζητούσαν να ανασταλεί πράξη με την οποία επιμερίζονται τα ποσοστά αξιολόγησης των υπαλλήλων της γενικής διεύθυνσης δασών και αγροτικών υποθέσεων της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος ανά κλίμακα αξιολόγησης και ανά οργανική μονάδα.

Στο σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης αναφέρεται ότι "τέτοιες πράξεις που αφορούν την οργάνωση και ομαλή λειτουργία οργανικών μονάδων δεν υπόκεινται σε αναστολή εκτός εάν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι λόγω σημαντικής ανεπανόρθωτης ή δυσεπανόρθωτης βλάβης".

Όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς η όποια βλάβη μπορεί να επέλθει από τις μελλοντικές εκθέσεις αξιολόγησης - που όπως επισημαίνεται μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής κρίσης- και όχι από την ποσόστωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v