Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός: Πλήγμα στην ανάπτυξη το εμπάργκο της Ρωσίας

Πολιτική παρέμβαση για την προστασία της ανάπτυξης μετά το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη Ρωσία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δ. Μαθιός, επισημαίνοντας τον περαιτέρω κίνδυνο από ενδεχόμενος ενεργειακές προεκτάσεις του εμπάργκο.

Μαθιός: Πλήγμα στην ανάπτυξη το εμπάργκο της Ρωσίας

«Είναι αξεπέραστα δύσκολο να αποφύγουμε το μεγάλο και πολύπλευρο κόστος από το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων που επέβαλε η Ρωσία» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις δυσάρεστες εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού της πορείας για ανάπτυξη και κάθε απώλεια ισορροπίας θα έχει σημαντικότατες επιπτώσεις. «Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε ενδεχόμενες ενεργειακές προεκτάσεις εκ μέρους της Ρωσίας οι προοπτικές θα είναι περισσότερο από οδυνηρές. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας, με την αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών να φτάνει τα 10 δισ. ευρώ».

Καταλήγοντας ο κ. Μαθιός τόνισε: «Η παρέμβαση σε πολιτικό επίπεδο για την προστασία της ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι περισσότερο από αναγκαία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v