Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζει το EWG για την εκταμίευση του 1 δισ.

Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χρ. Στεφανάδης. Το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα πριν από τη 15η Αυγούστου.

Συνεδριάζει το EWG για την εκταμίευση του 1 δισ.

Τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ ανοίγει η δημοσίευση του νόμου με τα προαπαιτούμενα του Ιουλίου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αύριο εκτός απροόπτου αναμένεται να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το EuroWorking Group, προκειμένου να αποδεσμεύσει τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χρ. Στεφανάδης.

Το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα πριν από τη 15η Αυγούστου, ώστε να καλυφθούν οι λήξεις ομολόγων συνολικού ύψους 7,9 δισ. ευρώ εντός του τρέχοντος μηνός.

Μετά τη λήξη και αυτής της εκκρεμότητας, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στη συνάντηση των Παρισίων από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει ο νέος γύρος αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τα μέτωπα και να εμφανιστεί έτοιμη στη διαπραγμάτευση προκειμένου να μπορέσει να θέσει το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων. Καλείται ωστόσο να δώσει και πειστικές απαντήσεις για τα προβλήματα που ανέκυψαν, κυρίως με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v