Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορτηγατζήδες: Σκληραίνει η «κόντρα» για το Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμο Σήμα

Τα Η.Α.Σ. ούτε εξασφαλίζουν την νομιμότητα της κυκλοφορίας των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ούτε αντικαθιστούν τον τακτικό έλεγχο των δικαιολογητικών τους, αναφέρει η Ομοσπονδία Δυτικής Ελλάδος, Κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου.

Φορτηγατζήδες: Σκληραίνει η «κόντρα» για το Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμο Σήμα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε υπαινιγμούς εναντίον του προέδρου μας και των προέδρων άλλων Ομοσπονδιών σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων και Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ_ σχετικά με το θέμα της κατάργησης των Ηλεκτρονικών Αναγνώσιμων Σημάτων (Η.Α.Σ.), που αποτελεί αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου των αυτοκινητιστών και μεταξύ αυτών και της Ομοσπονδίας μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δυτικής Ελλάδος, Κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου.

Σε απάντησή του σε σχετική ανακοίνωση της Ο.Φ.Α.Ε. το Π.Σ.Χ.Ε.Μ. αναφέρει μεταξύ άλλων ότι :

«Όμως η ακραία και επικίνδυνη για τον Κλάδο Καταγγελία που παρέσυρε και ορισμένους Προέδρους Ομοσπονδιών να ζητήσουν την κατάργηση των ΗΑΣ»,

Και παρακάτω :
«ευτυχώς όμως, πρόεδροι που υπέγραψαν το αναφερόμενο έγγραφο βάζοντας σε προτεραιότητα το καλό του κλάδου και όχι το οικονομικό συμφέρον των ομοσπονδιών τους, ενημέρωσαν με έγγραφό τους το υπουργείο ότι επιθυμούν την διατήρηση των ΗΑΣ και των βεβαιώσεων, για να διατηρηθεί η νομιμότητα και να αποτραπεί η κυκλοφορία νέων παράνομων φορτηγών».

Επειδή οι ανώνυμες αυτές αναφορές αφήνουν σκόπιμα υπονοούμενα εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας μας και των προέδρων άλλων Ομοσπονδιών, που είναι δημόσια γνωστό ότι τάχθηκαν μαζί με την Ο.Φ.Α.Ε. υπέρ της κατάργησης των ΗΑΣ και συνυπέγραψαν την σχετική αίτηση στο Υπουργείο Μεταφορών, θεωρούμε αναγκαίο να γνωστοποιήσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι πάγια η θέση μας υπέρ της κατάργησης των ΗΑΣ και ούτε μας παρέσυρε κανείς, ούτε αναιρέσαμε την υπογραφή μας στην αίτηση κατάργησης, όπως το Π.Σ.Χ.Ε.Μ. υπονοεί.

Τα Η.Α.Σ. ούτε εξασφαλίζουν την νομιμότητα της κυκλοφορίας των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ούτε αντικαθιστούν τον τακτικό έλεγχο των δικαιολογητικών τους, όπως την περίοδο θέσπισής τους εξαγγελλόταν. Προσθέτουν ταλαιπωρία και έξοδα στους αυτοκινητιστές και έσοδα στο Π.Σ.Χ.Ε.Μ. το οποίο τα υπερασπίζεται.

Θεωρούμε ότι η κατάργησή τους και η αντικατάστασή τους με βεβαιώσεις που θα εκδίδουν οι κατά τόπους αρμόδιες Ομοσπονδίες είναι αναγκαία σήμερα ύστερα από την εμπειρία της έκδοσης και χρήσης τους.

Εάν τέλος το Π.Σ.Χ.Ε.Μ. υπαινίσσεται ότι υπάρχουν συνδικαλιστές στο χώρο των αυτοκινητιστών που «παρασύρονται» και άλλοι που αναιρούν από τη μία μέρα στην άλλη τις υπογραφές τους οφείλει να τους κατονομάσει για να τους γνωρίζει ο κόσμος των αυτοκινητιστών και να μην τους εμπιστεύεται.
Αντί αυτού όμως προτιμά να γενικολογεί συκοφαντώντας με υπαινιγμούς και υπονοούμενα.

Αν νομίζει ότι έτσι θα υπερασπίσει τα συμφέροντά του, δηλαδή το χαράτσωμα των αυτοκινητιστών προς όφελος της αυτοσυντήρησής του, πολύ σύντομα θα διαψευσθεί, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v