Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαρδούβελης: Με περσινές τιμές ο ΕΝΦΙΑ σε 4.000 περιοχές

Τις οδηγίες του πρωθυπουργού κάνει πράξη ο Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως δήλωσε στη Βουλή ο ΕΝΦΙΑ θα εφαρμοστεί με τις περσινές τιμές στους 4.000 οικισμούς που προέκυψε πρόβλημα γιατί δεν βρίσκονται στο σύστημα αντικειμενικών τιμών.

Χαρδούβελης: Με περσινές τιμές ο ΕΝΦΙΑ σε 4.000 περιοχές

Τις πληγές που άνοιξε ο ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση αναζητώντας το συντομότερο δυνατό διορθώσεις οι οποίες θα φέρνουν τον φόρο στα... ίσα του, με μειώσεις των παράλογων επιβαρύνσεων και διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων.

Ηδη ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή εξήγγειλε ότι στους οικισμούς- περιοχές που είναι εκτός αντικειμενικών τιμών (περίπου 4.000) ο φόρος θα υπολογιστεί με τις περσυνές τιμές. Τις σχετικές εντολές είχε δώσει νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε πρόταση παράτασης της πληρωμής της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου, πρόταση που μοιάζει απολύτως λογική δεδομένων των παραλογισμών που αποτυπώνονται στα εκκαθαριστικά και περιέγραψε χθες αναλυτικά το Euro2day.gr.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, μιλώντας στη Βουλή, παραδέχθηκε τα λάθη, αποκάλυψε ότι ο ίδιος έκανε διορθώσεις τις οποίες δεν είχε φανταστεί κανείς (το πιθανότερο είναι πως αναφέρεται στην τροπολογία με τις τροποποιήσεις για τα οικόπεδα, προ τριών εβδομάδων, εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλα) και δεσμεύθηκε για άμεσες διορθώσεις. Επανήλθε σήμερα ξεκαθαρίζοντας ότι θα δουλέψει "σκληρά" για να γίνουν οι διορθώσεις.

Το στοίχημα τώρα είναι οι διορθώσεις να έρθουν σύντομα, διότι σε διαφορετική περίπτωση κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι «η ζημιά δεν θα μαζεύεται». Και σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και (κυρίως) η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν φημίζονται για τη γρηγοράδα τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v