Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη Καναδών και Κινέζων για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο Νότης Μηταράκης συναντήθηκε με τον CEO της καναδικής PSP Investments. Στο ραντεβού επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Καναδών για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Μάχη Καναδών και Κινέζων για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση επιπλέον ποσοστού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών επιβεβαίωσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο διευθύνων σύμβουλος της PSP Investments Patrick Charbonneau στη σημερινή τους συνάντησή.

Κατά τη διάρκεια αυτής, στην οποία συμμετείχε και ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck, ο CEO της PSP επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την απόκτηση του 30% που πρόκειται να πωλήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης κομβικό σημείο θεωρείται η επέκταση της σύμβασης κατά επιπλέον 25 χρόνια που αποτελεί και το ισχυρό χαρτί της ελληνικής πλευράς. Με βάση το ισχύον καθεστώς η σύμβαση παραχώρησης λήγει το 2026.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό δημόσιο πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση 30% από το 55% που ελέγχει σήμερα, πιθανότατα και εντός του έτους.

Εκτός από τους Καναδούς της PSP Investments, ενδιαφέρον για την απόκτηση του 30% που προτίθεται να πουλήσει το Ελληνικό Δημόσιο έχουν εκδηλώσει και οι Κινέζοι Shenzhen Airport και Freedman Pacific Asset Management - στελέχη έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα και έχουν συναντηθεί με ανώτατους παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v