Τράπεζες: Χωρίς φόρο οι διαδικασίες συγχώνευσης

Σε περίπτωση συγχώνευσης για λόγους εξυγίανσης, οι τράπεζες απαλλάσσονται από φόρους, χαρτόσημα, τέλη και δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου, σύμφωνα με τροπολογία.

Τράπεζες: Χωρίς φόρο οι διαδικασίες συγχώνευσης

Την απαλλαγή των τραπεζών από κάθε φόρο, χαρτόσημο ή άλλο τέλος καθώς και από δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση συγχώνευσης ή απορρόφησης υγιών στοιχείων ενεργητικού για λόγους εξυγίανσης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο.

Η τροπολογία προβλέπει ότι στο πλαίσιο απόφασης για εξυγίανση τραπεζικού ιδρύματος η οποία λαμβάνεται για να διασφαλισθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα απαλλάσσονται φόρων, τελών και εμπράγματων ενοχικών ή άλλων δικαιωμάτων η σύμβαση συγχώνευσης ή μεταβίβασης υγιών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν καθώς και κάθε άλλη συμφωνία ή πράξη που σχετίζεται με τη συγχώνευση ή την απορρόφηση.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη.

Με την ψήφισή του στην Ολομέλεια του β΄ θερινού τμήματος, αναμένεται να γίνει ένα ακόμα βήμα προς την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, αφού σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, το σύνολο των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι προαπαιτούμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v