Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χρηματοδότηση των ταμείων στην ατζέντα Βρούτση-τρόικας

Τα οικονομικά των ταμείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας. Δεν συζητήθηκε το θέμα της ρύθμισης των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η χρηματοδότηση των ταμείων στην ατζέντα Βρούτση-τρόικας

Νέα συνάντηση αύριο το μεσημέρι με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, με κεντρικό θέμα την αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων και την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Κατά την σημερινή σχετικά σύντομη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και της γενικής γραμματέας Άννας Στρατινάκη, συζητήθηκαν σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο τα οικονομικά των ταμείων και η εκτέλεση του κοινωνικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, στο επτάμηνο τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εκταμιεύσει το 57,73% της κρατικής χρηματοδότησης, έναντι στόχου 58,33%. 

Πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστήριξαν ότι και κατά την σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της ρύθμισης των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v