Εμπορικά κέντρα εξετάζουν προσφυγές για τις Κυριακές

Εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις του λιανεμπορίου εκτός των πιλοτικών περιοχών εξετάζουν να διεκδικήσουν και εκείνα, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας τους τις Κυριακές.

Εμπορικά κέντρα εξετάζουν προσφυγές για τις Κυριακές

Φουντώνει ο πόλεμος της Κυριακής, καθώς μετά τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων εμπόρων και των εργαζομένων στην πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων σε οκτώ τουριστικές περιοχές της χώρας, μία νέα εστία αντιπαράθεσης έρχεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις του λιανεμπορίου εκτός των πιλοτικών περιοχών εξετάζουν να διεκδικήσουν και εκείνα, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας τους τις Κυριακές προκαλώντας νέο γύρο συγκρούσεων στην αγορά.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ενδέχεται να κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται εκτός των περιοχών όπου επιτρέπεται πιλοτικά το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν με το αιτιολογικό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων στις οκτώ περιοχές λειτουργεί επιλεκτικά προς όφελος των καταστημάτων σε αυτές και νοθεύει τον ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v