Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τρόικα δεν ζήτησε απολύσεις για το 2015 στο δημόσιο

Τις αλλαγές που προωθούνται στο δημόσιο από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε στην τρόικα ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν έγινε συζήτηση για το νέο μισθολόγιο, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν θέμα απολύσεων για το 2015. Που εστίασαν το ενδιαφέρον τους.

Η τρόικα δεν ζήτησε απολύσεις για το 2015 στο δημόσιο

Τις ποιοτικές αλλαγές που υλοποιεί το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειστών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δίωρη συνάντησή τους που ολοκληρώθηκε μετά τις 12.30.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, πρόκειται για θέματα που βρίσκονταν στην ελληνική ατζέντα και δεν αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, με τους εκπροσώπους των δανειστών να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο με τον οποίο «τρέχουν» οι μεταρρυθμίσεις.

Δεν έγινε συζήτηση για το νέο μισθολόγιο ενώ αντίθετα επί τάπητος τέθηκε και το ένα από τα έξι επόμενα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί πιθανότατα στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, αυτό των διοικητικών βαρών, η δημόσια διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα δεν έθεσε θέμα νέων απολύσεων για το 2015. Επιμένει ωστόσο για την υλοποίηση του στόχου των απολύσεων σε ό,τι αφορά το 2014. Η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε έναντι των εκπροσώπων των δανειστών ότι θα υλοποιηθεί ο φετινός στόχος για τις απολύσεις (με βάση το Μνημόνιο, απομένουν ακόμη 6.500- 7.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους).

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μητσοτάκης την τρόικα, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσει μετά τη δικαστική απόφαση που θα γίνει γνωστή την επόμενη Δευτέρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δανειστές έδειξαν για τις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη από το υπουργείο και συγκεκριμένα: Το νέο οργανόγραμμα της δημόσιας διοίκησης, η αξιολόγηση των ΝΠΙΔ, η ανάθεση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα (outsourcing), η μείωση διοικητικών βαρών και απλούστευση διαδικασιών, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας και η ενίσχυση πειθαρχικής ευθύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v