Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τρόικα κάλεσε τον Βρούτση για συμπληρωματικά στοιχεία

Νέα συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα. Ανοικτά παραμένουν τα θέματα των απεργιών, των ομαδικών απολύσεων, της ρύθμισης χρεών και της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

Η τρόικα κάλεσε τον Βρούτση για συμπληρωματικά στοιχεία

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται εδώ και μισή ώρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα.

Αν και κατά την χθεσινή συνάντηση των δύο μερών, που διήρκεσε περισσότερο από 5 ώρες, από την ελληνική πλευρά αφηνόταν να εννοηθεί ότι σε καλό κλίμα αναπτύχθηκαν όλες οι δράσεις του υπουργείου για την ενοποίηση των ταμείων και την αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων, φαίνεται πως η τρόικα δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του υπουργείου και κάλεσε ξανά σήμερα τον κ. Βρούτση στο ΥΠΟΙΚ.

Τα ανοικτά θέματα είναι ο νόμος για τις απεργίες και οι ομαδικές απολύσεις, που χθες, από το υπουργείο υποστήριζαν ότι θα εξεταστούν "χωρίς πρόβλημα" στην αξιολόγηση του φθινοπώρου, το ελληνικό αίτημα για βελτίωση της ρύθμισης χρεών, που επίσης υποστήριζαν εχθές ότι δεν συζητήθηκε, καθώς και η περαιτέρω μείωση των συντάξεων με βάση τα ελλείμματα των ταμείων, κυρίως του ΟΑΕΕ, για το οποίο το υπουργείο Εργασίας ζήτησε να εξετασθεί εφόσον κατατεθούν οι αναλογιστικές μελέτες που θα αποκαλύπτουν και το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με την τρόικα. η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών κράτησε περίπου 2 ώρες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, η νέα κινητικότητα χωρίς απολύσεις και ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που πρέπει να είναι έτοιμος έως το τέλος του 2014.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v