Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυλωνάς: Επαρκή για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών τα 6 δισ.

Καλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών τα 6 δισ. ευρώ που υπολογίστηκαν από τα τεστ της ΤτΕ, σύμφωνα με την τοποθέτηση του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της Εθνική Π. Μυλωνά στο συνέδριο του Economist.

Μυλωνάς: Επαρκή για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών τα 6 δισ.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist χαρακτήρισε επαρκή τα 6 δισ. ευρώ που υπολογίστηκαν για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών από τα τελευταία τεστ της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όσο για το ενδεχόμενο να προκύψουν νέες ανάγκες για τις τράπεζες, ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε ότι αυτό θα φανεί μετά τα stress test του φθινοπώρου και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι προσπάθειες των τραπεζών για την αναδιάρθρωση των προβληματικών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν απευθείας επικοινωνία με τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να επιλεγούν οι καλύτερες λύσεις για την αναδιάρθρωσή τους.

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε και στην ανάγκη να συνεχίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την προσπάθειά τους να αντλούν κεφάλαια από τις αγορές, ώστε να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v