Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις προσφορές για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

Επισημοποιήθηκε πριν από λίγο το ενδιαφέρον των τεσσάρων ενεργειακών εταιριών για την πρώτη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με εγγυημένο εισόδημα. Στον ΔΕΣΜΗΕ κατέθεσαν προσφορές τρεις κοινοπραξίες (Ενεργειακή Θίσβης, Εnelco, Κόρινθος Ενεργειακή) και η εταιρία HΡΩΝ, θυγατρική του ομίλου Τέρνα.

Τέσσερις προσφορές για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής
της Χρύσας Λιάγγου

Επισημοποιήθηκε πριν από λίγο το ενδιαφέρον των τεσσάρων ενεργειακών εταιριών για την πρώτη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με εγγυημένο εισόδημα.

Στον ΔΕΣΜΗΕ κατέθεσαν προσφορές η Ενεργειακή Θίσβης (Κoινοπραξία των εταιριών Εdisson, ΕΛΤΕΧ και Βιοχάλκο), η Εnelco (κοινοπραξία των εταιριών ΕNEL και ομίλου Κοπελούζου), Κόρινθος Ενεργειακή (κοινοπραξία της Ibedrola και της Motor Oil) και η εταιρία HΡΩΝ, θυγατρική του ομίλου Τέρνα.

Αυτήν την ώρα η αρμόδια επιτροπή του ΔΕΣΜΗΕ παρόντων των εκπροσώπων των υποψηφίων, παραλαμβάνει τους φακέλους για να αρχίσει αμέσως μετά σε κλειστή συνεδρίαση η εξέταση των δικαιολογητικών.

Όπως δήλωσε στο euro2day.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΜΗΕ κ. Θεοδωρακόπουλος, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις, σε διάστημα δύο μηνών θα ανακηρυχθεί ο μειοδότης.

Με βάση την προκήρυξη, ο μειοδότης θα κριθεί από το ύψος του εγγυημένου εισοδήματος, που θα ζητήσει από τον ΔΕΣΜΗΕ και το οποίο σε ετήσια βάση θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 35.000 ευρώ το MW και 92.000 ευρώ το MW.

Αυτός που θα προσφέρει το χαμηλότερο εγγυημένο εισόδημα θα είναι και ο μειοδότης.

Σε περίπτωση ισοψηφίας, θα προκριθεί αυτός που έχει άδεια για μεγαλύτερη ισχύ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v