Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Η μείωση της ανεργίας περνά μέσα από μεταρρυθμίσεις

Να μην αναλωθεί η κυβέρνηση σε μάχες οπισθοφυλακών αλλά να επικεντρωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στην προετοιμασία της συμφωνίας για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ζητούν οι αναλυτές της Eurobank.

Eurobank: Η μείωση της ανεργίας περνά μέσα από μεταρρυθμίσεις

Στην εβδομαδιαία ανάλυση της Eurobank επισημαίνεται πως η μείωση της ανεργίας προϋποθέτει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.  

Οι αναλυτές της τράπεζες αναφέρουν πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι αναγκαίο να επικεντρωθεί όχι σε μάχες οπισθοφυλακών για τον περιορισμό του πολιτικού κόστους των μεταρρυθμίσεων αλλά στη διαπραγμάτευση της τελικής συμφωνίας για το χρέος και στην βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.

Επισημαίνουν πως το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πτωτική πορεία ωστόσο η μείωση του σε μηνιαία βάση είναι ισχνή και ως εκ τούτου δεν δύναται να εξασφαλίσει γρήγορη ανάκαμψη στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον δείκτη Οικονομικού Κλίματος που τον Ιούνιο σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2008, φθάνοντας τις 103,7 μονάδες, λόγω της βελτίωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και των προσδοκιών στον κλάδο της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών.

Θετική κρίνεται και η αύξηση του όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο, καθώς τον Απρίλιο, αυξήθηκε κατά 7,3% σε ετήσια βάση, λόγω εκπτώσεων και Πάσχα με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης και τα είδη δώρων.

Επίσης, επισημαίνεται πως οι καταθέσεις του εγχώριου ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περίπου €700 εκ. σε μηνιαία βάση, ενώ από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί κατά περίπου €1 δισ..

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v