Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικοί για δημοψήφισμα ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ

Οι επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ. Θετικοί στο ενδεχόμενο οι Π. Καμμένος, Φ. Κουβέλης και ο Δ. Κουτσούμπας. Πρόταση Τσίπρα για συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικοί για δημοψήφισμα ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του κ. Μουτσινά, σχετικά με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, καταγράφηκε η κατ΄ αρχήν θετική στάση όλων.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση, τόσο ο κ. Καμμένος εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ, όσο και ο κ. Κουβέλης από τη ΔΗΜ.ΑΡ εκφράστηκαν θετικά, ενώ και ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας ήταν θετικός ως προς την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας, όμως, με τη σειρά του ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά το σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σχετικά με αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, ενώ πρότεινε συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ για το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα η συνέχεια της πρωτοβουλίας.

Παπαμιμίκος: «Πρόβα τζενεράλε του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα εξαπέλυσε τόσο ο υπουργός Επικρατείας όσο και ο Γραμματέας της ΝΔ.

Ο Α. Παπαμιμίκος σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά «Το "120" του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόβα τζενεράλε για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Οι θεσμοί όμως δεν είναι θέατρο για πρόβες και κυρίως, όχι για πρόβες βυθισμένες στο σκοτάδι».

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του ο Δ. Σταμάτης είχε τονίσει: «Αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι, με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο, που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

Η πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα τάχα για τη ΔΕΗ, που άλλωστε θα χρειαζόταν 180 ψηφους, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.

«Γιατί ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι αν γινόταν δημοψήφισμα θα το έχανε πανηγυρικά», συνέχισε, τονίζοντας ότι οι πολίτες είναι πολύ πιο μπροστά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ξέρουν καλά τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ίδιους από τη ρύθμιση για τη "μικρή ΔΕΗ"».

Κυρίως όμως, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, είναι υποψιασμένοι «για τα καιροσκοπικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα με τους απολιθωμένους και καταδικασμένους στη συνείδησή τους, συνδικαλιστές των προνομίων».

Ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν διστάζει για να πετύχει το σκοπό του, να παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v