Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Efund.gr

Είναι βασισμένο στο concept του crowdfunding, τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτικού κεφαλαίου χωρίς την συμμετοχή ιδρυμάτων χρηματοδότησης, αλλά με απευθείας χρηματοδότηση από τον επενδυτή προς τον υλοποιητή/επιχειρηματία.

Xρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Efund.gr

Τέλος στις χρονοβόρες, ατελέσφορες διαδικασίες εύρεσης κεφαλαίου επιδιώκει να βάλει το efund.gr, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

H πλατφόρμα επιχειρηματικής χρηματοδότησης επιτρέπει σε νέους και υφιστάμενους επαγγελματίες να υλοποιήσουν γρήγορα τις επιχειρηματικές τους ιδέες με την κοινοποίηση της επιχειρηματικής τους πρότασης στο efund.gr.

Με μια εκτίμηση κόστους υλοποίησης ιδέας, φιλόδοξοι νέοι επιχειρηματίες δύνανται να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια από Έλληνες επενδυτές.

Το efund.gr δεν είναι κάτι καινούριο για τον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο. Είναι βασισμένο στο concept του crowdfunding, την διαδικασία προσέλκυσης επενδυτικού κεφαλαίου χωρίς την συμμετοχή ιδρυμάτων χρηματοδότησης (κυρίως τραπεζών και εταιριών) αλλά με την απευθείας χρηματοδότηση ιδεών επιχειρηματικού χαρακτήρα από τον επενδυτή προς τον υλοποιητή/επιχειρηματία.

Το efund.gr επιδιώκει την εξοικονόμηση χρόνου και κεφαλαίου για τους νέους επιχειρηματίες αφού οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που παρακωλύουν την χρηματοδότηση παρακάμπτονται. Πολίτες με διαθέσιμο επενδυτικό κεφαλαίο έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν σε οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα θεωρήσουν ευρηματική, χρήσιμη ή κερδοφόρα.

Με το ύψος των επενδύσεων σε ελληνικές startup εταιρίες να γίνεται ολοένα και πιο γενναιόδωρο, εκτιμάται ότι μια τέτοια υπηρεσία απλοποίησης των διαδικαστικών θα αποδειχθεί ωφέλιμη τόσο για τους νέους επιχειρηματίες όσο και για τους επενδυτές που αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά.

Παρόμοιες ελληνικές υπηρεσίες με το efund.gr, έχουν ήδη επιτρέψει σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν το απαραίτητο επενδυτικό κεφάλαιο για την δημιουργία των starτup τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ραγδαία ανελισσόμενη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα των νέων έχει ήδη αντιληφθεί την ανάγκη για ευέλικτες, ταχείες διαδικασίες τύπου fast-track που επιτρέπουν την άμεση δημιουργία και δραστηριοποίηση της στην Ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του efund.gr Ηλία Ζαβιτσάνο, η πλατφόρμα αποσκοπεί στην κοινοποίηση ευρηματικών επιχειρηματικών ιδεών και την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων εγχώριων και μη, με απώτερο στόχο την πρακτική ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας των νέων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v