Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΑ: Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης

Η δυνατότητα υποβολής έντυπης αίτησης συνταξιοδότησης, θα εξακολουθήσει να ισχύει για τις περιπτώσεις απονομής ή μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου. Ποιοι εξαιρούνται της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης.

ΙΚΑ: Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης

Υποχρεωτική είναι από σήμερα 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας στο ΙΚΑ.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση του Ιδρύματος προβλέπεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή αφορά τόσο την κύρια όσο και την επικουρική σύνταξη.

Η δυνατότητα υποβολής έντυπης αίτησης συνταξιοδότησης, θα εξακολουθήσει να ισχύει για τις περιπτώσεις απονομής ή μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου. Εξαιρούνται της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης και οι ασφαλισμένοι στα ταμεία που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, το ταμείο της ΔΕΗ και των γεωργικών συνεταιριστικών οργανώσεων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ).

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εντός 30 ημερών να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (εφόσον αυτά δεν ανήκουν στην κατηγορία των αυτεπαγγέλτως αναζητούμενων από την υπηρεσία) ενώ δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης από τους ασφαλισμένους που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή

«Ηλεκτρονικές υπηρεσίες»/«Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς ασφαλισμένους/συνταξιούχους»/«Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης», με δύο τρόπους:

α) Με πιστοποίηση μέσω TAXISNET.

β) Με πιστοποίηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v