Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανοιγμα» από Τατσόπουλο και Καμίνη στο Στ. Θεοδωράκη

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρας μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών δήλωσε ο Γ. Καμίνης. Το Ποτάμι μπορεί να είναι ο αυριανός ρυθμιστής ανέφερε ο Π. Τατσόπουλος.

«Ανοιγμα» από Τατσόπουλο και Καμίνη στο Στ. Θεοδωράκη
«Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους συνέδρους, σήμερα, δεύτερη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου που διεξάγεται από χθές το βράδυ στο Λαύριο και θα ολοκληρωθεί αύριο. Σήμερα ο λόγος ανήκει στους συνέδρους και στους φίλους του κόμματος που είναι στην Επιτροπή Διαλόγου, ενώ αύριο θα εκδοθούν τα συμπεράσματα και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες.

Δηλώνοντας «πάρα πολύ αισιόδοξος» ο Στ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι το εγχείρημα «είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί μετά από δεκαετίες γεννιέται στην Ελλάδα ένα κόμμα χωρίς να έχει στα σπλάχνα του ή στη σκέψη των ιδρυτών του, ένα άλλο κόμμα» και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ αυστηροί και προσεκτικοί για τα πρόσωπα που θα επιλέξουν έχοντας κατα νου ότι «δεν υπάρχουν λίστες αρεστών ή μη αρεστών προσώπων» για την αυριανή ψηφοφορία.

Το κίνημα, όπως είπε, πρέπει να έχει «τα συστατικά, τις αρχές και την πολιτική που λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε» και «όχι τους φίλους του προέδρου ή τους φίλους της γειτονιάς, αλλά τους πιο άξιους».

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος επεσήμανε: "Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουμε και σ' αυτό που το Ποτάμι μπορεί να είναι ο αυριανός ρυθμιστής με τη δικιά του κοινοβουλευτική παρουσία είναι η μεγάλη συμμαχία, εκείνη που θα εκφράζει το 51% και όχι το 30% του ελληνικού λαού".

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης, υπογράμμισε:

«Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρας μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών. Θέλουμε επειγόντως, όχι μόνο ένα αλλά πολλά διαφορετικά ποτάμια.

Το καθένα με τις πηγές του και τη διαδρομή του. Που δεν θα χάνονται όμως μοναχικά, αλλά θα συναντιούνται για να ανακατέψουν τα νερά των ιδεών τους και να πολλαπλασιάσουν την ορμή τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v