Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Στόχος να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα

Ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν θα υπάρχει πρόεδρος στο κόμμα, αλλά επικεφαλής, ενώ πρότεινε στο καταστατικό να υπάρχει ο όρος να μην μπορεί να γίνει δανεισμός από τράπεζα.

Θεοδωράκης: Στόχος να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα

Παρουσία εκπροσώπων του συνόλου των κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής και Ανεξαρτήτων Ελλήνων) και με την πρωτοτυπία επιλογής του υπαίθριου χώρου στο Λαύριο, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες του πρώτου συνεδρίου του Ποταμιού.

Με "προίκα" το 6,60% των πρόσφατων ευρωεκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, περιέγραψε το περίβλημα του πολιτικού πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί το κόμμα. Μίλησε για πλειοψηφικό ρεύμα που θα σαρώσει την κοινωνία και έκανε λόγο για το "τέλος του κράτους της αναξιοκρατίας".

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «συνονθύλευμα λαϊκών δεξιών, παρωχημένων πολιτευτών που καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό αλλά μετά τον εφαρμόζουν και πρώην υμνητών τις δικτατορίας». Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «κάποιοι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να πουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για όλες τις σπατάλες και όλα τα αιτήματα».

Οι καινούργιοι "εραστές της εξουσίας", όπως είπε, "αυτοί που έγιναν ισχυροί μέσα στην απελπισία της κρίσης, ακολουθούν την ίδια συνταγή».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν θα υπάρχει πρόεδρος στο κόμμα, αλλά επικεφαλής, ενώ πρότεινε στο καταστατικό να υπάρχει ο όρος να μην μπορεί να γίνει δανεισμός από τράπεζα. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου και Σπύρος Λυκούδης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Πέτρος Τατσόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v