Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Business Days: 700 νέοι γνώρισαν 19 επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε και φέτος η διοργάνωση από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Πάνω από 700 νέοι απόφοιτη πανεπιστημίων επισκέφτηκαν 19 επιχειρήσεις.

Business Days: 700 νέοι γνώρισαν 19 επιχειρήσεις

Περισσότεροι από 700 νέοι ήρθαν σε επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα, γνώρισαν από κοντά το επαγγελματικό αντικείμενο και τη δομή εταιρειών, μέσα από 19 «Business Days» που διοργάνωσε το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» με επικεφαλής τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνη Λαδόπουλο.

Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση. Κατά τη διάρκεια 19 επαγγελματικές επισκέψεις - «Business Days», περισσότεροι από 700 φοιτητές και απόφοιτοι διάφορων Πανεπιστημίων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, στα κεντρικά γραφεία ή στους χώρους παραγωγής, τις εταιρείες.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σεμινάρια από ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων και έλαβαν μια σφαιρική γνώση για τη λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς και χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν επίσης:

• η διαδικασία του mentoring, με υψηλόβαθμα στελέχη να μοιράζονται την εμπειρία τους για την εργασιακή πραγματικότητα με τους φοιτητές
• ο τρόπος δημιουργίας του κατάλληλου βιογραφικού, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εταιρείας, και η δυνατότητα να το θέσουν υπόψη των τμημάτων ανθρωπίνων πόρων
• η επίσκεψη σε χώρους παραγωγής, όπου αυτό ήταν εφικτό, καθώς και η υψηλού επιπέδου φιλοξενία που παρείχαν οι εταιρείες

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στα φετινά «Business Days» ήταν οι: Accenture, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΕΥ, Famar, Google, IKEA, iSquare, Metlife, Novartis, Pharmathen, Πλαίσιο, S&B (Τριήμερο "Business Day" στη Μήλο), ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), Siemens, Upstream, Vivartia, Wind, Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί το τελευταίο «Βusiness Day», με την εταιρεία ΗotelBrain.

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v