Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΑΚΕ: Να μην βγει στο σφυρί η ΔΕΗ

Οι συνδικαλιστές της ΝΔ στον ιδιωτικό τομέα, συντάσσονται με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

ΔΑΚΕ: Να μην βγει στο σφυρί η ΔΕΗ

Τη διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κατά συνέπεια της ΔΕΗ, ζητά η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Με ανακοίνωσή της, στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ και στοιχίζεται πίσω από τη ΔΑΚΕ στην ΓΕΝΟΠ προκειμένου όπως επισημαίνει «μαζί να ματαιώσουμε τα σχέδια όσων επιβουλεύονται να βγάλουν στο σφυρί την πηγή ενέργειας του λαού μας».

Η ΔΑΚΕ ζητά την ενίσχυση της θέσης των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στον διεθνή ανταγωνισμό μέσα από την υλοποίηση στρατηγικών συμμαχιών με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά, δεν μπορεί να παραδίδονται στις ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης, δεν πρέπει να καταστούν εμπορεύματα προς εκμετάλλευση και στυγνή κερδοφορία».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, σημαντικές υποδομές, μονάδες παραγωγής, κοιτάσματα λιγνίτη, εξασφαλισμένο πελατολόγιο και ένα σύνολο δικαιωμάτων από την εξόρυξη λιγνίτη έως την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος «προσφέρονται έναντι πινακίου φακής στους... υποψήφιους επενδυτές με πρόσχημα την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλοθι την ψευδή διαβεβαίωση για μειώσεις των τιμολογίων».

Υποστηρίζουν δε, πως το μοντέλο της πλήρους ιδιωτικοποιημένης αγοράς ενέργειας εμφανίζει διεθνώς σημαντικές αδυναμίες σε βάρος της ανάπτυξης και της καταναλωτικής προστασίας ενώ αναφέρονται και στο παράδειγμα των Energa και Hellas Power που όπως σημειώνουν «ακόμη στερεί από τους Έλληνες πολίτες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v