Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Εργασίας

Στον Αντώνη Μπέζα το βάρος του ασφαλιστικού. Τη διαχείριση των κοινωνικών πόρων αναλαμβάνει το Γιάννης Πλακιωτάκης. Τα θέματα εργασίας και πρόνοιας μένουν στον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Εργασίας

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Εργασίας, μετά την προσθήκη δύο νέων υφυπουργών.

Την ευθύνη και τον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, ενώ ο έτερος νέος υφυπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης παίρνει πάνω του τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.

Τα θέματα εργασίας και πρόνοιας μένουν στον Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης διατηρεί τον επιτελικό ρόλο της προώθησης των αποφάσεων που λαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο, της νομοθετικής πρωτοβουλίας και των απαντήσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα δίνεται επίσης η ευθύνη του ελέγχου και της ομαλής λειτουργίας όλων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ). Συνεπώς, από το γραφείο του που πιθανότατα θα είναι στην Οδό Δραγατσανίου, θα περάσουν όλες οι προωθούμενες δομικές και παραμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, του ανατίθενται οι αρμοδιότητες:

* Των εξής Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:
α. Επιθεώρησης,
β. Εκπαίδευσης,
γ. Μηχανογραφικών Εφαρμογών,
δ. Αυτοτελούς Τμήματος Κ.Π.Α.Σ. (Κέντρο Πληροφόρησης Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων),
* Της Διεύθυνσης Π.Σ.Ε.Α. της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων
* Των εξής Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:
α. Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων,
β. Ασφάλισης Αγροτών και Ανασφάλιστων Ομάδων,
γ. Ασφάλισης Ασθένειας και Μητρότητας,
* Της εποπτείας είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης εποπτείας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, υπέρ Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και απόδοσής τους στον Οργανισμό αυτόν καθώς και της εποπτείας της λειτουργίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) σε σχέση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο υφυπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, αναλαμβάνει τη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων. Από τα χέρια του θα περάσουν όλοι οι κοινοτικοί και εθνικοί πόροι για την καταπολέμηση της ανεργίας και τα προγράμματα που προωθούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, που παρέμεινε στη θέση του μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, διατηρεί μια σειρά από αρμοδιότητες οι οποίες εξειδικεύονται ως εξής:
*Των εξής Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης: α. Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών,
β. Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης του Πολίτη,
γ. Π.ΑΜ- Π.Σ.Ε.Α.,
δ. Εκπαίδευσης,
ε. Ποιότητας και Αποδοτικότητας,
στ. Τεχνικής Υπηρεσίας,
* Των Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Εργασίας:
α. Όρων Εργασίας,
β. Αμοιβής Εργασίας,
γ. Απασχόλησης, πλην του Τμήματος Πολιτικών Απασχόλησης και Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση,
δ. Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Συνοχής,
ε. Επαγγελματικής Κατάρτισης,
στ. Συνδρομής,
* Της Γενικής Διεύθυνσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας,
* Της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας,
* Της εποπτείας του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διατηρεί τον επιτελικό ρόλο της προώθησης των αποφάσεων που λαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο, της νομοθετικής πρωτοβουλίας και των απαντήσεων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επίσης, διατηρεί την υποχρέωση να εκπροσωπεί το υπουργείο στους Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς επίσης και την εν γένει προβολή, επικοινωνία και προώθηση του έργου του Υπουργείου σε όλους τους τομείς. Στις υποχρεώσεις του κ. Βρούτση παραμένουν επίσης, διορισμός, η σύνθεση, συγκρότηση και ανασύνθεση των Διοικήσεων, των Διοικητικών Συμβουλίων, των Νομικών Προσώπων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθώς και η συγκρότηση όλων των Συμβουλίων, Ομάδων Εργασίας, υπηρεσιακών συμβουλίων και των πάσης φύσεων Επιτροπών και όλων των λοιπών συλλογικών οργάνων.

Τέλος είναι αρμόδιος και για όλα τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v