Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επίθεση σε δύο άξονες από ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με ανοιχτά μέτωπα ολοκληρώθηκε η Κεντρική Επιτροπή. Υποκλοπές και υποβρύχια τα όπλα της Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα. Σε αναμονή της ανταπόκρισης κομμάτων και βουλευτών στο κάλεσμα Τσίπρα για ευρεία συμμαχία.

Νέα επίθεση σε δύο άξονες από ΣΥΡΙΖΑ

Με τις καταγγελίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και την ενδεχόμενη πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ήδη από χθες να βγει από την εσωστρέφεια και να περάσει στην αντεπίθεση, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. 

Η χθεσινή ταραχώδης για μία ακόμη φορά συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι εσωκομματικές πληγές εξακολουθούν να υπάρχουν και, όπως λένε πολιτικοί αναλυτές, δύσκολα θα επουλωθούν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η μετωπική σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέληξε σε νίκη του πρώτου, έστω στα σημεία, αφού η πρόταση της μειοψηφίας για τις συμμαχίες έλαβε 59 ψήφους υπέρ και 84 κατά, ενώ υπήρξαν 4 λευκά και 7 αποχές. Από εδώ και πέρα μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον τα κόμματα αριστερά και δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές στο Κοινοβούλιο θα ανταποκριθούν στην πρόταση-κάλεσμα Τσίπρα για τον σχηματισμό ενός διευρυμένου μετώπου.

Από την άλλη, με ενδιαφέρον αναμένεται η περαιτέρω στάση και οι παρασκηνιακές πιέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας ώστε να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση στροφή του κόμματος προς το κέντρο.
Επισήμως, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για ξεκάθαρη εικόνα της βούλησης της πλειοψηφίας της Κ.Ε., υπενθυμίζουν πως οι δημοκρατικές διαδικασίες τηρούνται ευλαβικά και ότι κάθε άποψη είναι σεβαστή.

Ήδη, πάντως, αρχικά με τις καταγγελίες του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη για πιθανή παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια το βράδυ, με την προαναγγελία από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα πρωτοβουλίας στη Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποβρυχίων, δίνουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων.

Πεποίθηση της Κουμουνδούρου είναι ότι η μπάλα πρέπει να φύγει από το εσωκομματικό τους γήπεδο και να μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά, δηλαδή στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και αυτό θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα, με τον πρόεδρο του κόμματος να προσπαθεί να πείσει το εσωκομματικό ακροατήριο πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σπίτι με γερά θεμέλια και ανοιχτές πόρτες και παράθυρα στον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v