Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση της κυβέρνησης ζητούν οι ταξιτζήδες

Να φύγει τώρα απαιτούν από την κυβέρνηση οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, οι οποίοι σε ιδιαίτερα οργισμένο ύφος και γλώσσα την κατηγορούν ότι έχει οδηγήσει τον κλάδο τους αλλά και τη χώρα συνολικά σε εξαθλίωση.

Παραίτηση της κυβέρνησης ζητούν οι ταξιτζήδες

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό τον οποίο καλεί σε παραίτηση εξαπέλυσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω εξαιτίας της υπέρογκης φορολόγησης, της μέγγενης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και της ασυδοσίας που επικρατεί στο χώρο της μεταφοράς. Οι αυτοκινητιστές προειδοποιούν, μάλιστα, με κινητοποιήσεις κάθε μορφής, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πώς θα μπορούσαν οι εκδηλωθούν οι κινητοποιήσεις αυτές.

Αναλυτικότερα τα τρία «καυτά» προβλήματα που επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί και τα οποία ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αφορούν:

-την ασφυκτική φορολόγηση (26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση)
-τη μάστιγα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και την έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους
-την ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί. Μάλιστα για το πρόβλημα αυτό, το οποίο έχουν επισημάνει πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι αυτοκινητιστές καταλογίζουν ανοχή στην κυβέρνησης και το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού.

Φύγετε τώρα!

Οι αυτοκινητιστές της Αθήνας, των οποίων ο επί σειρά πρόεδρος Θύμιος Λυμπερόπουλος, προέρχονται από τα σπλάχνα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση να «φύγει τώρα», καταλογίζοντάς της ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν «μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχει μια κυβέρνηση που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα... Που υπόσχεται καλύτερες μέρες... κάποτε, που ανασχηματίζεται , που θα κάνει το ένα, θα κάνει το άλλο....».

«Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με έναν ανύπαρκτο καταναλωτή» αναρωτιούνται ενώ δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι «ακόμη και κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας οι κατακτητές έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής των Ελλήνων, τους άφηναν όμως όσα χρειαζόταν για να ζήσουν.

Η επίθεση στην κυβέρνηση συνεχίζεται με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα «μας πίνουν το αίμα καθημερινά. Μας οδηγούν στην αυτοκτονία, στην εξαθλίωση, στην φτώχεια. Θέλουν τον Έλληνα αδύναμο και χωρίς ιδιοκτησία. Επαίτη ζωής και εργασίας. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε Έλληνας θα είναι υπάλληλος των καρτέλ με μισθούς Πακιστάν. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους και θα συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι θα γίνουμε το Πακιστάν της Ευρώπης ή θα βγούμε μπροστά και θα παλέψουμε για τη ζωή μας ; Αρχίζουμε με τη διανομή εντύπου σε όλους τους πελάτες μας , στο οποίο θα εξηγούμε γιατί πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και άμεσα.

Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, γιατί όπως όλες οι κυβερνήσεις από το φθινόπωρο του 2009 και μετά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις τους και φάνηκαν ανάξιοι του ιστορικού ρόλου που είχαν».

Είναι η ώρα της επανεκκίνησης τονίζουν οι αυτοκινητιστές υποστηρίζοντας ότι το 95% της ελληνικής κοινωνίας υποφέρει και λιμοκτονεί και η κυβέρνηση έχει σώσει μόνο το υπόλοιπο 5%, για το οποίο εργάζεται και το οποίο υπηρετεί.

Στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ σημειώνεται ότι «οι αυτοκινητιστές θα σηκώσουν πρώτοι το λάβαρο της επανάστασης».

Τις αποφάσεις για το ποια θα είναι η στάση των ιδιοκτητών στη συνέχεια θα λάβει ο κλάδος σε γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v