Η Cyta συμμετέχει σε διαγωνισμό της ΚτΠ

Cosmote, Vodafone, Wind αλλά και Cyta συμμετείχαν στον διαγωνισμό που διεξάγει η Κοινωνία της Πληροφορίας για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων σε στελέχη του Δημοσίου. Στα 38,4 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός του έργου.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Η Cyta συμμετέχει σε διαγωνισμό της ΚτΠ

Δυναμική είσοδο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας κάνει η CYTA Ελλάς. Η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία συμμετείχε στον διαγωνισμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας καταθέτοντας, χθες, προσφορά για το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ – Υπηρεσίες Ασύρματης Νησίδας», συνολικού προϋπολογισμού 38,4 εκατ. Ευρώ (με ΦΠΑ).

Πρόκειται για το έργο με το οποίο το Δημόσιο έχει στόχο να μειώσει τα τηλεπικοινωνιακά του κόστη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων, ενώ θα έχει την δυνατότητα να παρέχει στους πολίτες μια σειρά σύγχρονων υπηρεσιών.

Προσφορές για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό κατέθεσαν επίσης, όπως άλλωστε αναμένονταν, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind.

Η πρόθεση της CYTA Ελλάς να δραστηριοποιηθεί στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος (MVNO) ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό και για το σκοπό αυτόν έχει έρθει σε σχετική συμφωνία με την Vodafone, για χρήση του δικτύου της. Μάλιστα η συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος είναι δέλεαρ για ολόκληρη την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί την πρώτη επίσημη παρουσία της εταιρείας ως MVNO.

Mobility

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας για λογαριασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών «κινητικότητας» (mobility), τηλεφωνίας & δεδομένων σε στελέχη του Δημοσίου. Στόχος είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας και η εξασφάλιση ότι θα μπορούν να έχουν διαρκή επικοινωνία καθώς και πρόσβαση σε ηλεκτρονική πληροφορία δεδομένων εντός και εκτός του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.

Παράλληλα, μέσω της δυνατότητας αποστολής και λήψης μηνυμάτων (SMS) οι Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να ενημερώνουν τους πολίτες μαζικά για θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος της Δημόσιας Διοίκησης.

Τα κύρια αντικείμενα του Έργου είναι:

*η παροχή συνδέσεων και συσκευών κινητής τηλεφωνίας προς δημοσίους λειτουργούς.
*η παροχή συνδέσεων για ανταλλαγή δεδομένων εντός και εκτός του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.
*η παροχή δυνατότητας μαζικής αποστολής SMS μηνυμάτων από του Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης για ενημέρωση και επικοινωνία με τους πολίτες και με άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες

Οι ανάδοχοι, οι οποίοι θα υπογράψουν συμφωνία – πλαίσιο, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες «ασύρματης Νησίδας» σε τελικούς χρήστες του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι θα βρίσκονται σε γεωγραφικές περιοχές που καλύπτονται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Συνολικά το έργο αφορά την παροχή έως 56.000 συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, διάρκειας 3 ετών με δυνατότητα ανανέωσης, σε τρία συνολικά πακέτα ως εξής:

*Πακέτο Α κινητής τηλεφωνίας: έως 50.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας βασικού προφίλ
*Πακέτο Β κινητής τηλεφωνίας: έως 4.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας μεσαίου προφίλ
*Πακέτο Γ κινητής τηλεφωνίας: έως 1.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ανώτερου προφίλ

Οι ανάδοχοι θα προσφέρουν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον συσκευή κινητής τηλεφωνίας για υπηρεσίες φωνής και διασύνδεσης στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ με πάγιο μηνιαίο κόστος καθώς και προπληρωμένο χρόνο ομιλίας ανά μήνα. Ο χρόνος ομιλίας θα είναι ανάλογος με αυτόν που θα προβλέπει το πακέτο του εκάστοτε χρήστη. Οι συνδέσεις θα προγραμματιστούν σε κλειστή ομάδα χρηστών, ώστε να επικοινωνούν τηλεφωνικά μεταξύ τους απεριόριστα και χωρίς χρέωση.

Επιπλέον οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να παρέχουν και τη δυνατότητα μαζικής αποστολής SMS από του φορείς της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και υπηρεσία λήψης μηνυμάτων.

Την Παρασκευή οι προσφορές για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, αναμένεται η κατάθεση προσφορών για τις οκτώ νησίδες του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ. Το μεγάλο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 405,6 εκατομμυρίων ευρώ, έχει κινητοποιήσει ολόκληρη την αγορά των τηλεπικοινωνιών. Ο ΟΤΕ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ενώ αναμένεται ότι θα κατέβουν σε αυτόν και όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι. Μάλιστα καθώς το έργο διαιρείται σε οκτώ συνολικά νησίδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνεργασίες.

Με το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να υλοποιηθούν:

-Η σχεδόν πλήρης κάλυψη των δημόσιων φορέων (αφορά 34.000 περίπου κτίρια συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών μονάδων)
-H αναβάθμιση της ευρυζωνικότητας του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ
-H αναβάθμιση των υφιστάμενων κεντρικών υπηρεσιών του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ
-H παροχή νέων τηλεματικών υπηρεσιών προστιθεμένης αξίας
-Η αξιοποίηση των 68 Μητροπολιτικών Ευρυζωνικών Δικτύων Οπτικών Ινών (MAN)
-Η μεγιστοποίηση της άθροισης της ζήτησης για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα
-Η μείωση στο μισό των τηλεπικοινωνιακών εξόδων του Δημοσίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v