Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλός ο δείκτης διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

Στο 0,8% έφτασε στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2013, το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης. Σύμφωναμε τον νέο δείκτη της Eurostat, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωζώνη ήταν 1,4%.

Χαμηλός ο δείκτης διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

Πρόκειται για τον δείκτη JVR που μετρά το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας ως ποσοστό επί του συνόλου τόσο των κενών όσο και των κατειλημμένων θέσεων εργασίας.

Τον δείκτη παρουσίασε σήμερα, για πρώτη φορά η Εurostat σε μια προσπάθεια να καταγράψει την τάση στην ζήτηση της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.

Στην ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, παρατηρήθηκαν στη Γερμανία με 2,9%, τη Μ.Βρετανία με 2,1% και το Βέλγιο με 2%. 

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Λετονία με 0,5%, την Πολωνία με 0,4% και την Κύπρο με 0.2%.

Συγκεχυμένη εικόνα για την Ελλάδα

Για την Ελλάδα, τα διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στο τρίτο τρίμηνο του 2013, και είναι συγκεχυμένα καθώς σε κλάδους όπως η Βιομηχανία και οι κατασκευές παρουσιάζουν πολύ καλύτερη εικόνα, ακόμη και από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2013, 1,4%, όταν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη ήταν 1%.

Αντίθετα, στις υπηρεσίες το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα υπολείπεται του μέσου κοινοτικού όρου, καθώς φθάνει στο 1,3% έναντι 1,8% στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v